Artikel afbeelding

TUINARCHITECTUUR - MIJN VISIE

HET TUINONTWERP ALS VERTREKPUNT

Het tuinontwerp en de uitvoering ervan zijn twee verschillende onderdelen om tot een tuinrealisatie te komen. Beide zijn nodig. Het tuinontwerp bestaat uit tekeningen die op vele manieren en met verschillende materialen voor verschillende budgetten kunnen uitgevoerd worden. Tijdens zo’n uitvoering wordt het tuinontwerp omgezet in de tuinrealisatie. Hiervoor zijn offertes nodig die steeds een zoektocht zijn waarbij prijs en kwaliteit in balans moeten liggen met een vooropgesteld budget in het achterhoofd.

De eerste vragen die u zichzelf dus dient te stellen zijn:

Wat wil ik?

Wat wil ik ervoor betalen?

Realisatie in één keer of in fases?

Daarna kan u op zoek gaan of dit haalbaar is voor de gevraagde prijs/kwaliteit.

Het tuinontwerp is dus steeds het vertrekpunt en die manier van werken is fundamenteel anders dan bij tuinaannemers (waarover geen enkel slecht woord, ik werk dagelijks in perfecte verstandhouding samen).

Voor mij is het belangrijk om op de juiste manier samen te werken. De situatie en de wensen/vragen/problemen van de klant afwegen tegenover de mogelijkheden/oplossingen om dan het juiste voor te stellen zodat de klant niet verloren loopt in het overaanbod dat de markt en het internet nu biedt.

Op August 26, 2017